Wat is Hatha Flow Yoga?

Het woord "ha" betekent zon, "ta" betekent maan. Hatha yoga heeft als doel balans te brengen tussen ‘de zon’ en ‘de maan’ in jou, dat wil zeggen twee energiekanalen genaamd ‘pingala’ en ‘ida’. Wat de meeste mensen van yoga kennen, zijn de houdingen, de asana’s van yoga.

Hatha Yoga is in wezen een fysieke voorbereiding - een voorbereiding van je lichaam op het bereiken van balans van je energiekanalen pingala en ida. Hiervoor gebruik ik in mijn lessen naast de asana’s ook filosofie, meditatie (dhyana) en ademhalingsoefeningen (pranayama). Tijdens de Hatha Flow les blijven we iets minder lang in de houdingen staan en volgen de poses elkaar op in een flow. 

Voor wie?

Ik geef iedere week hatha flow yogales (met soms wat meer invloeden uit vinyasa yoga) voor alle niveaus. Deze les is over het algemeen een intensieve hatha les, soms statisch en soms meer een dynamische hatha flow.

Hoewel je voor deze les absoluut niet lenig hoeft te zijn, is het wel handig om enigszins lichamelijk fit te zijn. Anders gaat wellicht deze les te snel.

Heb je twijfels of deze les iets voor jou is? Neem dan gerust eerst contact op om te overleggen. Ik denk graag met je mee!