Specials

 

XL les: Restorative Yoga

Juist door niets te doen, krijgt je lichaam de kans zich te herstellen van alle dagelijkse prikkels.  Met gebruik van ‘props’ (dit zijn hulpmiddelen zoals dekens, kussens, handdoeken, bolsters, yogariemen en oogkussentjes), is er geen spierspanning nodig tijdens het uitvoeren van de poses. We houden de poses langere tijd vast waardoor je vanuit ontspanning in jezelf kan keren waardoor je de subtiele sensaties opmerkt die plaatsvinden op lichamelijk, mentaal en spiritueel niveau.

Restorative yoga geef ik ook in (reguliere) lessen van 60 minuten, maar heb ik ook als special op het rooster staan. Hierbij heb ik een maximum van 6 deelnemers (normale lessen 9), zodat we tijdens deze extra lange les, extra veel props tot onze beschikking hebben. 

Dat betekent dat we tijdens deze XL les, poses doen die uitgebreider zijn dan tijdens de gewone lessen. Door de kleinere groepsgrootte is er daarnaast (nog) meer ruimte voor persoonlijke begeleiding tijdens deze les. Ook houden we tijdens deze les de poses nog langer aan, waardoor je dieper de ontspanning in kan zakken.

XL les: Rest & Restore

De ultieme zelfzorg-yogales. Ongeveer 1x per 2 maanden is het tijd voor een moment om te ontspannen en te herstellen.  Een les waarbij ik 3 van mijn favoriete yogalessen combineer in 1 lange les van 90 minuten, namelijk Soft Release, Restorative Yoga en Yoga Nidra. Voor een uitgebreide uitleg van de inhoud van de lessen, klik hier


Contact maken met je lichaam, van iets actief naar steeds passiever, eindigend in Yoga Nidra (een begeleide meditatie) waarbij je helemaal stil ligt. 

Deze les is geschikt voor alle mensen die niet per se op zoek zijn naar een lichamelijke uitdaging, maar wel willen bewegen en contact maken met hun lichaam. 

Dagretreats

Ongeveer eens in de twee à drie maanden organiseer ik een dagretraite. Een hele dag gewijd aan vertraging, verstilling en verbinding.

Een dagretraite wordt altijd op zondag gepland van 10:00 - 16:00 en bestaat altijd uit:

- meditatie
- pranayama en/of ademhalingsoefeningen
- diverse vormen yoga, zoals yoga nidra, restorative yoga en soms hele rustige (maar dynamische) yoga
- reflectie
- en soms een (stilte)wandeling

Het lijkt wellicht lang, een hele dag bezig met yoga. De ervaring leert echter dat de dag iedere keer weer omvliegt. De dag wordt in 3 delen opgesplitst. Een onderdeel in de ochtend, vervolgens de lunch, erna de twee overige onderdelen met een pauze ertussen. Weet dat echte vertraging niet in korte tijd te behalen valt. Gun jezelf daarom deze dag, om echt weer in contact met jezelf te komen. 

Iedere dagretraite staat het programma in het kader van een speciaal thema waarop ik mijn yogalessen, meditaties en reflecties aanpas. Ik plan de dagen al voordat ik het thema heb, dus boek vooral al je plekje, ook als het thema nog niet bekend is. 

Tijdens deze dagen zorg ik standaard voor koffie, thee en lekkers voor tussendoor en een vegetarische lunch (vegan optioneel indien hier behoefte aan is). Tijdens een dagretreat nodig ik je uit vooral contact te maken met jezelf, je bent daarom altijd vrij om de pauzes alleen door te brengen of in stilte te verblijven. De focus ligt op de verbinding met jezelf tijdens deze dag. 

In het najaar heb ik de volgende dagen gepland voor dagretreats:
- 15 september
- 20 oktober
- 24 november
- 29 december*
*speciale eindejaarseditie

Houd deze data vast vrij als je hierbij aanwezig wilt zijn, óf boek gelijk je plekje via momoyoga!

Sadhana & Sangha

Sadhana

Hoewel je yoga individueel beoefent, ervaar ik zelf dat het ook een heel mooi middel kan zijn om vanuit de verbinding met jezelf, de verbinding aan te gaan met de ander. Om de verbinding te bevorderen heb ik 2 speciale activiteiten op het rooster, namelijk Sadhana en Sangha. 

Sadhana staat voor beoefening. Tijdens sadhana momenten zijn we dan ook samen vooral bezig met onze beoefening. Dit doe ik door korte momenten op het rooster te plannen van 30 minuten. We beginnen die 30 minuten met het reciteren van een bepaalde mantra, onder begeleiding van het harmonium. Erna gaan we over in stilte(meditatie). Door de overgang van klank naar stilte, is de stilte extra stil. Een mooie aanvulling op de reguliere yogalessen. 
Deze activiteit bied ik aan voor een symbolische bijdrage van €1,50.

Sangha

Sangha betekent gemeenschap die samen beoefent. Dit zijn momenten waarop we starten met een bepaalde activiteit om de verbinding met jezelf aan te gaan (soms is dit mantrarecitatie, soms is dit meditatie of weer iets anders), vervolgens de verbinding met elkaar aangaan. Soms is dit door samen de tijd nemen om stil te staan, te reflecteren of te delen met elkaar wat er opkomt. Tijdens sangha zorg ik voor thee en iets lekkers. 

Deze activiteit bied ik gratis aan voor leden.